"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Lancang 007 Extra Prémium Jingmai Zöld puerh tea

Ezt a kis teatéglát a Lancang Ősi Teavállalat készítette 2010-es első tavaszi szedésű teából, a gyár 007-es receptje szerint. (Nem, nem James Bond..) A levelek a teagyár egyik legősibb Jingmai hegyi teakertjéből származnak, több száz éves fákról. Ezek azonban most másodlagos információk...

Extra Prémium Jingmai Zöld puerh tea

Belecsapva a közepébe: ez a legtisztább zöld puerh tea, amit valaha volt szerencsém megkóstolni. Egyszerűen kristálytiszta. És, egészen feminin jellegű.
"Ha tehetném, például megtenném, hogy egy szép leányból spirituális lényét kivonnám és egészen addig tisztítanám, sűríteném, desztillálnám, szűrném, kristályosítanám, amíg elmúlhatatlan és tömény esszenciáját megkapnám. Minden szép nőből végül is drágakövet lehetne készíteni. Vagy bort." 
Vagy teát. A fenti idézet Hamvas Bélától származik. Ez itt egy ilyen tea, esszenciális, mint a legtökéletesebb kristály.
Emellett természetesen helytállóak a sokat és semmitmondó hasonlatok: légies, könnyed.
Mint egy igazi nő, nem adja magát könnyen: két elmosás és két felöntés után kezd egyáltalán megmutatkozni bármi is az illatából. Az illatból, amelybe aztán nagyon hamar bele lehet szeretni. Sejtelmes, rejtőzködő, gyönyörű narancsvirág. Végül, nem lehet betelni vele.
Az íze? Egyszerűen nagyon finom. Orchidea, simogatja, selyemmel béleli a gyomrot. Sejtelmes, rejtőzködő, ahogy fentebb írtam, azonban az egészen forró víztől sem riad vissza. Keserű, fanyar, savas, karcos és egyéb bántó ízeket egyszerűen lehetetlen előcsalogatni belőle, ehhez nagyon tudni kell elrontani. Remélem méltó kezekbe kerül.

...

Nézzünk még némi keresetlen információt. Általában semmitmondóak, sőt olykor félrevezetőek szoktak lenni a teák gyári leírásai, azonban amit jelen tea dobozán olvashatunk, az több pontban is egészen helytálló:
- A préselés egészen nyilvánvalóan magas gőznyomás mellett készült, kemény kis tégla, rajta a vasprés és a vászonzsák nyoma. Lásd a valamelyik fotón...
- Kézimunka, azaz kézi feldolgozású.
- Vad tea ("arbor tea"), ehhez nem férhet kétség, ahogy a napon történő szárításhoz sem.
- Tiszta aroma és édes utóíz: egészen pontosan így igaz!

-------------------------------------------------------------

Elkészíthető Kung Fu Cha teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is. Utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-100 °C-os víz, 1-1.5 perc után lehet szűrni, majd még 3-4-szer ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további fotókat IDE KATTINTVA talál!

Extra Prémium Jingmai Zöld puerh tea

 Extra Prémium Jingmai Zöld puerh tea

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 164
Tegnapi: 128
Heti: 164
Havi: 4 761
Össz.: 330 237

Látogatottság növelés
Oldal: Lancang 007 Extra Prémium Jingmai Zöld puerh tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »