"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

2009 Kang Zhuan Tibeti vajas sötét fekete tea

   Íme egy igazi sötét/fekete tea heicha, méghozzá Hunan tartomány első számú teaüzeméből az Anhua Teagyárból, 2009-es préselésből. A klasszikus heicha sötét/fekete teákról bővebb ismertető itt talál!

Kang Zhuan Tibeti vajas sötét fekete tea

   Jelen tea neve Kang Zhuan Cha = Tibeti tégla tea. Kang Zhuan 康磚 annyit jelent, tibetieknek készült tégla, értsd tégla formára préselt tea. A "kang" karakter másik jelentése: egészég, jólét. A tibetiek és mongolok hagyományos jak vajjal főzött teája eredetileg a szomszédos Szecsuánból, illetve még messzebbről, Hunan és Hubei tartományokból és Yunnan-ból (a puerh teák hazájából) származik. Magyarán az itt termelt teákat exportálták Tibetbe, illetve Mongóliába is.

   Ez a kang zhuan kiválóan elkészíthető kung fu módszerrel (tehát többször felöntve). Frissít, lendületes teád ad, fehér szőlős jegyekkel, citrusos utóízzel. Legalább annyira kiegyensúlyozott az íze, mint amilyen igénytelen a megjelenése. A látszat néha csal!

A kung fu módszer mellett természetesen készülhet tejjel-vajjal is:

   A hivatalos tibeti módszer: a teát először vízben megfőzik, csak ezután adják hozzá a vajat és a sót (és/vagy a nádcukrot). Hozzá pirított árpaliszttel készített kenyeret esznek, olykor magát a lisztet is hozzáadják a teához. Íme a tibeti teafőzelék:)
   Mongóliában ez így néz ki: forralj fel 2-3 liter vizet, amikor forr tégy bele 50-80 gramm teát (magyar gyomor esetében ennek a fele is bőven elég!), főzd további öt percig, majd 1 az 5 arányban önts hozzá tejet, sózd meg, és keverd össze. Forrald fel újra, majd szűrd le, és kész! Lehet indulni terelgetni a tevéket a csípős szélben!

-------------------------------------------------------------

A fentebbi tejes-vajas módszereken kívül tehát elkészíthető kung-fu teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben, csak vízzel felöntve is. Az utóbbi esetben használjon 10-15gr teát, rá fél liter, lehetőség szerint alacsony ásványianyag tartalmú, tiszta víz, 1.5-2 perc (avagy ízlés szerinti várakozás) után lehet szűrni, majd még legalább 2-3-szor fel lehet önteni (egyre hosszabb ázási idővel), kitart egész napra...

A teáról további fotókat IDE KATTINTVA talál!

 Kang Zhuan Tibeti vajas sötét fekete tea

Kang Zhuan Tibeti vajas sötét fekete tea

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 128
Heti: 116
Havi: 4 713
Össz.: 330 189

Látogatottság növelés
Oldal: 2009 Kang Zhuan Tibeti vajas sötét fekete tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »