"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei
2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea

   Lao Ban Zhang és Lao ManE a modern kori puerh tea két fellegvára. Egészen pontosan ugye BanZhang a zászlóvivő, ManE falu egyszerűen csak jó helyre pottyant le (nem véletlenül persze, pár évtizede BanZhang telepesek hozták létre). Ezek itt évszázados gu shu teafák levelei, 2016-os első tavaszi szüretből, a két falu között növő hegyekről. 

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea

   A puerh tea szüretelése során általában a legfelső négy-öt levélből álló hajtást szokás egyben leszedni, ilyen módon egyszerre történik szedés és karbantartás, vagyis a "metszés" is. Manapság az elsődlegesen préselendő lepénybe aztán a csúcs rüggyel együtt általában a következő egy-két levél kerül, az alsó két-három levelet rendszerint szárastól leválogatják, de semmi esetre sem dobják el, sőt! 
   Minél több időt tölt ugyanis egy levél a fán, annál több ásványi anyagot, avagy bölcsességet, qi-t (ki miben hisz..) tud magába szívni, ezért hát az alsóbb levelek ilyen formán bölcsebbek, mint a zsenge csúcshajtások. Az alsóbb leveleket huang pian (sárga levelek) néven emlegetik Yunnan-ban. Korábban szokás volt az egész, négy-öt levélből álló hajtást lepréseleni, hiszen az alsóbb levelek beltartalmi értéke semmivel sem kisebb, mint a fiatalabbaké. Napjainkban ismét lehet találkozni ilyen, ún. "teljes értékű" puerh lepényekkel. Az általános gyakorlat azonban az, hogy a kiválogatott huang pian bölcs leveleket külön értékesítik maocha leveles formában, vagy lepénybe préselve. 
   Ez itt egy tisztán huang pian maocha leveles tea, tehát többnyire alsóbb leveleket tartalmaz, azért persze egy-két rügy is pottyant... hiába, kézzel válogatott teáról van szó, az ember pedig nem gép :) bár, láttam már gépet tévedni... na mindegy.

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea

   A Huang Pian néven forgalomba kerülő puerh teák minősége rendkívül széles skálán mozog, a teljes hulladéktól, a legmagasabb, gu shu (ősi fákról szedett) szintig. Ez itt a csúcskategória, méghozzá az egyik legkedveltebb puerh termővidékről. Nagyon erős tea természetesen, milyen is lenne?! Espresso vagy BanZhang? Nem könnyű választás. Nem szépítjük, brutál kemény, klasszikus "füstös", kesernyés banzhang ízvilág, melybe LaoMane virágai vegyülnek. Gyakorlott teázóknak ajánljuk. Mi még most is szédelgünk kicsit, ha rágondolunk... nem árt előtte enni valamit. 

Ára: 3.900 Ft / 50gr.

   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

 Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 170
Tegnapi: 128
Heti: 170
Havi: 4 767
Össz.: 330 243

Látogatottság növelés
Oldal: Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei 2016 Lao BanZhang x Lao ManE sheng puerh tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »