"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei
2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

   Jingmai falut övező hegyoldalon növő, évszázados teafák leveleiből préselt lepény, 2014-es első tavaszi szüretből. 
   A puerh tea szüretelése során általában a legfelső négy-öt levélből álló hajtást szokás egyben leszedni, ilyen módon egyszerre történik szedés és karbantartás, vagyis a "metszés" is. Manapság az elsődlegesen préselendő lepénybe aztán a csúcs rüggyel együtt általában a következő egy-két levél kerül, az alsó két-három levelet rendszerint szárastól leválogatják, de semmi esetre sem dobják el, sőt! 
   Minél több időt tölt ugyanis egy levél a fán, annál több ásványi anyagot, avagy bölcsességet, qi-t (ki miben hisz..) tud magába szívni, ezért hát az alsóbb levelek ilyen formán bölcsebbek, mint a zsenge csúcshajtások. Az alsóbb leveleket huang pian (sárga levelek) néven emlegetik Yunnan-ban. Korábban szokás volt az egész, négy-öt levélből álló hajtást lepréseleni, hiszen az alsóbb levelek beltartalmi értéke semmivel sem kisebb, mint a fiatalabbaké. Napjainkban ismét lehet találkozni ilyen, ún. "teljes értékű" puerh lepényekkel. Az általános gyakorlat azonban az, hogy a kiválogatott huang pian bölcs leveleket külön értékesítik maocha leveles formában, vagy lepénybe préselve.
   Ez itt egy tisztán huang pian lepény a Jingmai hegyről, tehát többnyire alsóbb leveleket tartalmaz, azért persze egy-két rügy is pottyant... hiába, kézzel válogatott teáról van szó, az ember pedig nem gép :) bár, láttam már gépet tévedni... na mindegy.

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

   A Huang Pian néven forgalomba kerülő puerh teák minősége rendkívül széles skálán mozog, a teljes hulladéktól, a legmagasabb, gu shu (ősi fákról szedett) szintig. Korábban volt huang pian teánk a YiWu hegyről, az sem volt rossz, de ez a Jingmai Gu Shu itt egészen kivételes, messze meghaladja annak a yiwu teának a minőségét. 
   Jó társaság nem árthat hozzá, nagyon jót lehet tőle beszélgetni, de legfeljebb 2-3 csésze fér meg egymás mellett szerintünk... Nagyon jó tea. Őszinte, tiszta, egészséges teafák, valóban bölcs és ősi levelei.

Ára: 4.500 Ft / 50gr

Egy EGÉSZ lepény 200gr-os, de ez a tea csak kimérve kapható limitált mennyiségben.


   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

 Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei  2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 169
Tegnapi: 128
Heti: 169
Havi: 4 766
Össz.: 330 242

Látogatottság növelés
Oldal: Huang Pian - Ősi Teafák Bölcs Levelei 2014 Jing Mai hegyi sheng puerh tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »