"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Da Hong Pao 大 红 袍 Nagy Vörös Köntös
prémium eredeti Wuyi wulong tea

Sziklák között született

Prémium A+ minőségű, ortodox kézműves módszerekkel feldolgozott, eredeti Wuyi Da Hong Pao. Igazi, meditatív kung fu tea elixír, mély sötét jegyekkel, átható, átmelegítő tűzzel. Hideg téli estékre különösen ajánljuk.

Da Hong Pao 大 红 袍 Nagy Vörös Köntös  prémium eredeti Wuyi wulong tea

Da Hong Pao 大 红 袍 Nagy Vörös Köntös  prémium eredeti Wuyi wulong tea

   Wuyi Yan Cha - Wuyi Szikla Tea. A Wuyi hegység Kína Fujian tartományának legészakibb, sziklás, meredélyes, szűk völgyekkel, számtalan vízfolyással, patakkal tagolt része. A természetes szikla teraszokon a tea eredeti helyén, háborítatlanul nő, élvezve az elzártságot, a ködös félárnyékot, és a mindent átható párás levegőt, amit gyakori záporok tesznek még sűrűbbé, még áthatóbbá. Itt a Camellia Sinensis (azaz tea) nevű növényfaj Bohea nevű, kisebb, kerekebb levelű alfaja az őshonos. Hogy alfajról, változatról, vagy külön fajról van-e szó, annak pontos rendjét még a biológusok sem tudják eldönteni és időről időre más véleménnyel állnak elő. Valójában lényegtelen. Sokkal fontosabb, ami ott Wuyi-ban történik. Ahol a tea eredetéről nem biológus viták döntenek. A wulong teákat bemutató oldalunk erre található
   A Da Hong Pao, Nagy Vörös Köntös kétségtelenül az egyik legeredetibb, de mindenképp a legismertebb, legnagyobb hírnévnek örvendő Wuyi tea. Az eredeti, igazi Da Hong Pao (avagy Ta Hong Bao) teához gyakorlatilag lehetetlen hozzá jutni. 3 azaz három nagyjából 350-400 éves teafáról van szó. Ez a három fa adja azt a körülbelül 20-30gr teát, amit az évente (vagy ritkábban) megrendezett árverésen 4.000.000 forint (igen, négy millió!) körüli áron nyer el a szerencsés kiválasztott. A további mennyiség sorsáról nincs információ...

wuyi oolong tea

   A történet röviden: még a Ming dinasztiában (1368–1644) történt, hogy egy magasrangú hivatalnok a környéken járt, és hirtelen nagy betegség lett úrrá rajta (más verzióban az édesanyja betegedett meg). Állapota egyre súlyosabbra fordult, amikor is a Wuyi hegység egy eldugott kolostorának szerzetesei vették gondjukba, és azzal a teával szabadították ki a halál markából, amit a fentebb említett három teafáról szedtek. Miután felépült hazatért otthonába, de nemsoká ismét visszatért a Wuyi szurdokaiba, és hálából egy nagy vörös köntöst terített arra a sziklára, ahol az említett három teafa áll. És ezek a fák ma is állnak, régebben fegyveres őrök vigyázták őket, manapság erre már nincs szükség. Amint látjuk teremnek is, szüretelik is őket, megkóstolni földi halandó persze nem fogja az aranynál drágább levelek öntetét, de tőlük származik az összes tea amit da hong pao-nak neveznek Wuyi-ban:
  Ezen három teafa első-második-harmadik-sokadik leszármazottjai adják ugyanis azt a da hong pao teát, amit mi is megkóstolhatunk. Minél közelebb van egy tea az eredetihez annál ritkább és drágább persze. Másfelől, lehet olyan "da hong pao"-nak nevezett teát is vásárolni, ami sosem látta az ősi három teafát, még hírből sem, sőt nem is a Wuyi hegységben nő, hanem pl. Hunan-ban, Guangdong-ban, vagy mondjuk Vietnámban. Hiába, a piac nagy úr... Az általam bemutatott Da Hong Pao természetesen eredeti Wuyi tea, abból is a hagyományos, teljes egészében kézzel feldolgozott minőség.

   Végezetül még egy nem csekély jelentőségű információ a wulong teákkal kapcsolatban. Ezen teák elkészítéséhez (elkészítése mentén) jött létre a Gong Fu Cha / Kung-fu Cha szertartás forma a kínai buddhista kolostorokban, valamikor a 17-18. században. Egyes források szerint a Wuyi hegység eldugott völgyeiben, mások szerint kicsit délebbre Guangdong-ban, a magányos főnix teák vidékén... A gong fu cha-ról bővebb információ erre olvasható! Teára fel!

Da Hong Pao 大 红 袍 Nagy Vörös Köntös  prémium eredeti Wuyi wulong tea

   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

Da Hong Pao 大 红 袍 Nagy Vörös Köntös  prémium eredeti Wuyi wulong tea

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 158
Tegnapi: 128
Heti: 158
Havi: 4 755
Össz.: 330 231

Látogatottság növelés
Oldal: Da Hong Pao "Nagy Vörös Köntös" prémium eredeti Wuyi wulong tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »