"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"
prémium érlelt fehér tea lepényben

   Hivatalosan is új teakategória született: ez a tea nem fehér, ez itt lao bai cha, azaz öreg fehér tea! Lehet, hogy valaha fehér volt, zöld levelekkel, de ezt már rég elfelejtette. 

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

   Ezzel a teával két dolgot biztosan nem lehet: olyan hosszan felönteni, hogy keserű íznek akár a nyomára is bukkanjunk.
   A másik, amit nem lehet vele, hasonlóan az élethez: komolyan venni. Ilyen formán kizárólag őszinte, mély, meghitt, de legelsősorban derűs baráti beszélgetésekhez ajánljuk (és ajánlja a gyártó is a csomagolással), de aztán ne csodálkozzanak, ha észrevétlenül megőszülnek és elérik a bölcsességet... öreg bölcsek, öreg fehér teája.

   A lepénybe préselt tea természetesen a fehér teák őshazájából a Fujian tartománybéli Fudingból származik 2010-es nyári szedésből, nagy levelű shou mei tea. Leveles formába érlelték három évig, majd 2013-ban préselték lepénybe, összesen tehát lassan hét éves lesz. 

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

   Néhány évvel ezelőttt senki sem vette volna komolyan az érlelt fehár teákat, most pedig?! Senki sem veszi, az ára az egekben és egyre csak feljebb... Akinek van nagyobb mennyiségű, korábbról megmaradt fehér teája, most dörzsölheti a tenyerét Hiába, a tea gazdasági ágazat (is).  Szóval úgy tíz éve a világ felfedezte magának, amit Fujianban (Fuding) emberemlékezet óta mindenki tud: "a tea eleinte csak tea, aztán három év elteltével orvosság, hét év után pedig kincs". Már pedig nekik el kell hinni, hiszen ők találták fel a fehér teát!
   Az érlelt fehér teáknak nem sok titka van. A szintén napon szárított puerh-heicha fajták mellett a fehér az egyetlen tea, amelynek nincs lezárva, "kisütve" az oxidációs átalakulása. A fehér tea mindaddíg "él", vagyis lassacskán, finoman oxidálódik, érik, amíg meg nem isszuk. Aprócska lépésekkel közelít a vörös/fekete (azaz teljesen oxidált)  véghez. Ebben a teában ne keressen zöld leveleket. Ami akad, egy-két év múlva az is végzetesen megbarnul, a rügyek pedig hamarosan aranyra váltanak...
   Személy szerint ezeket a sötétbe hajló, likőrösödő, mélyebb ízeket kedvelem, mintsem a túl illatos, túl friss, bódító tavaszi virágokat, különösen télvíz idején... Persze friss tavaszit is mutatunk hamarosan, tavasszal...
   Vegyen tehát egy nagyobbacska adag fehér teát frissen (úgy olcsóbb), lehetőleg a nagyobb levelű, tavasz végi nyár eleji kategóriából (baimudan, shou mei), majd tartsa lezárva 3-4 évig, aztán nyissa föl a tasakot és lásson csodát! Ez a tea tehát nincs újrafeldolgozva, kezelve, vagy bármilyen érlelési eljárásnak alávetve (mint pl. az évente-kétévente újrasütött oolong teák), ez egészen egyszerűen csak érlelődött, miközben minden jótékony tulajdonságát megőrizte, sőt! Álltólag érlelve a fehér tea gazdagabb lesz antioxidánsban. Egészen véletlenül ezek a polifenolok a legfőbb felelősei a fehér tea csodás átalakulásának is. És ezért jobbak a nagyobb levelű fehér teák érlelni, mint az ezüst rügyes yin zhen kategória. A nagy levelű teáknak magasabb az antioxidáns tartalma, és így jobb az érlelési potenciálja.

Ára:
2.500 Ft / 50gr

Az egész lepény 357gr, ára 14.500 Ft


   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

 
Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke"  prémium érlelt fehér tea lepényben

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 163
Tegnapi: 128
Heti: 163
Havi: 4 760
Össz.: 330 236

Látogatottság növelés
Oldal: Shou Mei "Az Öröklét Szemöldöke" prémium érlelt fehér tea lepényben
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »