"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Orchidea Bambusz Extra Prémium Lincang Zöld puerh tea

Ezen az oldalon egy különleges, prémium minőségű zöld puerh teát mutatok be, amelyet a lincangi székhelyű Wang Bang Teavállalat készített.

Orchidea Bambusz: Extra Prémium Zöld puerh tea
   Az alap tea a gyártó lincangi, magashegyi teakertjéből származik, ahol trágyától és permetszertől mentes környezetben, 100 év körüli teafák élnek. Az itt bemutatott lepényekhez 2011-ben, tavasszal szedték az óriási rügyekkel és levelekkel rendelkező, félreismerhetetlen lincangi teát.

   A tea csomagolása rendkívül egyszerű és egyben nagyon sokat mondó. Négyféle pecséttel ellátott, egyszerű fehér pamutpapírban kerültek forgalomba a lepények.
Ezek a következők: 
Lan  Orchidea, Mei  Szilvavirág , Ju  Krizantém, Zhu  Bambusz. (Némelyik összetettebb formában szerepel.) Négy rendkívül kedvelt, szerteágazó szimbolikus háttérrel rendelkező kínai karakter. Az első hármat még 2011-es piacra engedték, a bambusz jelzés azonban 2012-es csomagolású, piacra is ekkor került. Ezt jelzi a lepény hátoldalán az egy évvel későbbi évszám. Fontos tehát hangsúlyozni: mind a négy csomagolásban ugyanaz a tea található! 

   A csomagolás után kerüljünk közelebb a teához: a pamutpapírt átjáró és azon áthatoló rendkívül kedves illat már vakon is nagyon sok jót ígér, aztán a csomagolást kibontva igazi illatfelhő szabadul fel. Tiszta, friss, igéző finom citrusok illata. Mindehhez valami körbeírhatatlan, kristálytiszta elegancia társul, ami a teát felöntve is igen erőteljesen jelen van. Megisszuk; és keressük a szavakat... Nyílegyenes, jellegzetes, már-már jellemes, de nem jelmezes; karakteres, de nem tolakodó. Nagyjából így tudnám megfogalmazni, és miután leírtam a papírra, megszólal teás társam, anélkül hogy kérdeztem volna: "nincs benne semmi udvariatlanság". Tehát ketten vagyunk ugyanúgy ezzel a nem füstös, nem karcos, nem fanyar, nem savas, ellenben 10-12 felöntésen keresztül felettébb mód tartalmas teával... a teával, ami az elmúlt bő öt évben tökéletesre érett; és milyen jó lenne ötször öt év múlva újrainni!
   Az első néhány felöntés során leheletnyit érdemes hűteni a vizet (~85 ℃), persze aki kíváncsi a tea fentebb leírt esszenciálisabb, töményebb arculatára, az próbálkozhat forró vízzel az elejétől kezdve.
   A fenti jellemvonások mellé igen mélyreható cha qi (~tea erő) társul, amivel összhangban a tea utóíze rendkívül hosszan marad a szájban... Az erő (qi) pedig még tovább a teaivóban!


   Ahogy látjuk, ez a tea a különböző (nyilván marketing szempontból sem jelentéktelen) pecsétek nélkül is önmagáért beszél. Szilvavirág, orchidea, krizantém, bambusz, jó jó, mind szép, de végül a teának kell beszélnie... Nos, ez a tea megteszi. Jómagam pedig ennél többet nem tudok hozzátenni.

A lepények csomagolása tehát különböző, de a bennük található tea ugyanaz.

Ára: 2.500 Ft / 50gr.


Egy egész lepény 200gr, de ez a tea már csak kimérve kapható, limitált mennyiségben!

---------------------------------------------------------------------------

Elkészíthető Kung Fu Cha teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is. Utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-100 °C-os víz, 1-1.5 perc után lehet szűrni, majd még 3-4-szer ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további fotókat IDE KATTINTVA talál!

Orchidea Bambusz lepény

Orchidea Bambusz tea

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 128
Heti: 147
Havi: 4 744
Össz.: 330 220

Látogatottság növelés
Oldal: Wang Bang 蘭梅菊竹 prémium zöld puerh tea Lincang-ból
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »