"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

   Így van! Érlelt fehér tea. Néhány évvel ezelőttt senki sem vette volna komolyan, most pedig?! Senki sem veszi, az ára az egekben és egyre csak feljebb... Akinek van nagyobb mennyiségű, korábbról megmaradt fehér teája, most dörzsölheti a tenyerét Hiába, a tea gazdasági ágazat (is).  Szóval úgy tíz éve a világ felfedezte magának, amit Fujianban (Fuding) emberemlékezet óta mindenki tud: "a tea eleinte csak tea, aztán három év elteltével orvosság, hét év után pedig kincs". Már pedig nekik el kell hinni, hiszen ők találták fel a fehér teát! 

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

   Az érlelt fehér teáknak nem sok titka van. A szintén napon szárított puerh-heicha fajták mellett a fehér az egyetlen tea, amelynek nincs lezárva, "kisütve" az oxidációs átalakulása. A fehér tea mindaddíg "él", vagyis lassacskán, finoman oxidálódik, érik, amíg meg nem isszuk. Aprócska lépésekkel közelít a vörös/fekete (azaz teljesen oxidált)  véghez. Ebben a teában ne keressen zöld leveleket. Ami akad, egy-két év múlva az is végzetesen megbarnul, a rügyek pedig hamarosan aranyra váltanak...
   Személy szerint ezeket a sötétbe hajló, likőrösödő, mélyebb ízeket kedvelem, mintsem a túl illatos, túl friss, bódító tavaszi virágokat, különösen télvíz idején... Persze friss tavaszit is mutatunk hamarosan, tavasszal...

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

   Vegyen tehát egy nagyobbacska adag fehér teát frissen (úgy olcsóbb), lehetőleg a nagyobb levelű, tavasz végi nyár eleji kategóriából (baimudan, shou mei), majd tartsa lezárva 3-4 évig, aztán nyissa föl a tasakot és lásson csodát! Ez a tea tehát nincs újrafeldolgozva, kezelve, vagy bármilyen érlelési eljárásnak alávetve (mint pl. az évente-kétévente újrasütött oolong teák), ez egészen egyszerűen csak érlelődött, miközben minden jótékony tulajdonságát megőrizte, sőt! Álltólag érlelve a fehér tea gazdagabb lesz antioxidánsban. Egészen véletlenül ezek a polifenolok a legfőbb felelősei a fehér tea csodás átalakulásának is. És ezért jobbak a nagyobb levelű fehér teák érlelni, mint az ezüst rügyes yin zhen kategória. A nagy levelű teáknak magasabb az antioxidáns tartalma, és így jobb az érlelési potenciálja. 


   Ez itt 2013-as, második szedésű, prémium minőségű Pai Mu Tan (Bai Mu Dan), egy barkás rügy + egy kinyílt nagyobb levél. Organikus, vegyszermentes termesztésből, természetesen Fujianból. Nem, igazolásunk nincs hozzá. Vannak kínaiak, akiknek lehet hinni... Nem mellékesen, Kínában a peóni rózsa a tavasz, a gazdagság, a jólét szimbóluma.
   Ez a tea nem szép. Már, ami szigorúan a levelek megjelenését illeti. Azonban, aki eljut az átmelegített kannából/gaiwanból kipárolgó illatokig, annak garantáltan nem lesznek kérdései. 

   Inspiratív, jó tea. Vigyázat! Tényleg nagyon csúnya és tényleg nagyon finom! Ja, és bármiféle híreszteléssel ellentétben nincs benne kevesebb koffein, mint más teákban. Ellenben, ez az a tea, amelyből egyszerűen lehetetlen keserű vagy asztrigens ízeket kicsiholni. 

Ára:
1.500 Ft / 50gr.

   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 161
Tegnapi: 128
Heti: 161
Havi: 4 758
Össz.: 330 234

Látogatottság növelés
Oldal: Érlelt Organikus Bai Mu Dan Fehér Bazsarózsa prémium fehér tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »