"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" a teakomposzt mélyéről: sötét shu puerh tea-esszencia

Tea rögök? Teakomposzt??? Mi a csuda?!??! Éppen az!

A tea csudája, vagyis legbensőbb* lényege. Remélhetőleg sokan ismeritek már a lao cha tou gyártási technológiáját, de a most ismerkedők kedvéért röviden összefoglalom:

   A készre feldolgozott sheng élő "zöld" teát szabályosan komposzt dombokba halmozzák, és 45-90 napig szigorúan felügyelt hőmérsékleti és pára viszonyok között hagyják érni, illetve a gombákat élni. Így készül a shu puerh tea. Egy dombnak pedig van alja, avagy belseje(*). Ha egy félbevágott hagymaként képzeljük el (legyen mondjuk elnyújtott sonkahagyma), akkor a legbelsőbb mag, az ami a Lao Cha Tou, azaz Öreg Tea Rög, vagyis a röggé gyűrődött tea mag.

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia

   Korábban a Haiwan teagyár 2007-es kiadását kínáltuk ebből a fajtából, azóta is az egyik legszebb emlékű teánk. Akkor sem finomkodtunk a jelzőkkel, most pedig nagyon nem fogunk: ez itt nem más mint egy finom illóolajokkal csordulásig telt, gazdag tea esszencia. Sőt, A tea-esszencia. A puerh sötét mélységének krémje, méghozzá a legmagasabbról, azaz a legnagyobbtól, Menghai Dayi-tól.

   Ezek a röglevelek nem nagyon fognak kinyílni, a tea viszont igencsak nyiladozó-nyilatkozó. Az íze semmilyen más teáéhoz nem hasonlítható, tényleg esszencia, tényleg tea szintézis. Elkészítéséhez a lehető legforróbb és még annál is forróbb víz szükséges. Tapasztalt puerhesek könnyedén kihoznak belőle 15, vagy akár 20-nál is több felöntést.

Nálunk régóta ez a No. 1 shu puerh.

Majd elfeledtem: a lao tou tea az egyik legszenzitívebb puerh a jótékony gombákra, akik ugye oxigén szegény, párás környezetben érzik magukat a legjobban, és hát mindkettő több mint adva van a komposztdomb legbelsejében. Ez a tégla is szépen, fehéren virágzik. Bai Hua! Édes-édes-édes utóíz!

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia
 

----------------------------------------------------------------

Elkészíthető Kung Fu Cha teaszertartás keretein belül is, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve. Használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-100 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 3-4-szer ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia

Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" sötét shu puerh tea-esszencia





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 147
Tegnapi: 128
Heti: 147
Havi: 4 744
Össz.: 330 220

Látogatottság növelés
Oldal: Menghai Dayi 2010 "Öreg Tearögök" a teakomposzt mélyéről: sötét shu puerh tea-esszencia
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »