"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea

   A Douji egy modernkori puerh gyártó a YiWuZhengShan Tea Vállalat csúcsmárkája, amely jelzéssel a gyártó a legjobb teáit látja el, úgy ahogy a Menghai-nál a DaYi, illetve a Haiwan-nál a Lao Tong Zhi, vagy a San He Tong-nál a Xi Zi Hao. A Douji teák méltán kerültek az érdeklődés és a kereslet célkeresztjébe, hiszen a legalsó árkategóriás blendekhez is átlag feletti minőségű tealevek kerültek a lepényekbe a gyártás során. Nyugodtan kijelenthetjük, ha sheng puerh, akkor a Douji teák a TOP 3-ban vannak, ami a több ezer gyártót tekintve nem kis elismerés. Dou Ji 斗記 amiből 'dou' azt jelenti mérőedény, véka, 'ji' pedig emlék, feljegyzés, megjegyezni, ezek tehát olyan teák amelyeket nem kevesebbel, mint az emlékezéssel mérnek. Garantáltan emlékezni fogunk rájuk, ha egyszer megkóstoltuk bámelyiket... Csak megerősíteni tudom.
   A Douji-nál alapvetően kétféle sheng lepényt gyártanak. Az egyik a hely specifikált, ún. single-estate teák, amelyek egy-egy jelentősebb hegységből származó levelekt jelentenek (pl: Ban Zhang, Nan Nuo, Jing Mai és természetesen Yi Wu), illetve vannak a blend azaz kevert teák, amelyek az igazi megmérettetést jelentik egy magát komolynak szánó puerh gyártónál. A Douji nem számozza a blendjeit, hanem az alábbi négy, egyre magasabb árkategóriába sorolja: Shang Dou, Da Dou, Yu Dou és Jin Dou, mind a négy minőségnél kék és piros változattal, így összesen nyolc jelentős Douji blend teáról beszélhetünk, amelyek az alapgyártást jelentik. (Ezeken felül léteznek különleges kiadások is, amelyek azonban a nyugati teáskannákba aligha juthatnak el...)
   Ez itt tehát a legmagasabb minőségű, Arany (Jin ) Douji blend, abból is a vörös változat, a Hong Jin Dou 红金斗 2009-es kiadása. Ebbe a blendbe kizárólag öreg, többszáz éves, nagy fáról származó tealevelek kerültek, méghozzá a Ban Zhang, Jing Mai és Yi Wu hegyekből, Yunnan elismerten három legjelentősebb teahegyéról. A csúcsok csúcsa, átlag feletti tea.

Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea

Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea

Jelen Douji top blend tea puerh koefficiense 227,9PU (81,4%) az alábbiak szerint:

- a tea csomagolása: 9 x 1 = 9

- a teaforma megjelenése: 8,5 x 2 = 17

- a tealevelek illata szárazon: 9 x 2 = 18

- a tealevelek illata felöntve: 8 x 2 = 16

- az elkészült teaöntet illata: 9 x 2 = 18

- az elkészült teaöntet színe: 8,5 x 1 = 8,5

- "íz":  - első íz, az első flash: 8,5
          - utóíz a szájban és a nyelven: 8,5
          - utóíz a torokban: 7,5
          - a tea felönthetősége: 8
            ------------------------------------
            összesen: 8,125 x 3 = 24,375

- "hatás":
          - erő: 8 x 3 = 24
          - szakralitás: 8 x 3 = 24
          - feeling: 8 x 3 = 24

- "működés": 7 x 3 = 21

- a teáscsésze illata: 8 x 1 = 8

- a tealevelek megjelenése felöntés után: 8 x 2 = 16

Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea

Ára:
12.000 Ft / 50gr.
  6.500 Ft / 25gr.

Az egész lepény 357gr, de ez a tea csak kimérve eladó limitált mennyiségben!   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, nagyobb felbontású, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

 Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 140
Tegnapi: 128
Heti: 140
Havi: 4 737
Össz.: 330 213

Látogatottság növelés
Oldal: Douji 2009 Hong Jin Dou zöld puerh tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »