"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók
prémium zöld puerh tea

   A Long Yuan Hao 龍園號 Sárkány Kert Jel (Márka) a '90-es 2000-es évek egyik legfontosabb zöld puerh márkája. Az 1981-ben alapított Dadugang Állami Tulajdonú Teavállalat puerh brand-jéről van szó, amely először 1999-ben került a gyár legmagasabb minőségű teáira. Olyan mint a Menghai-nak a DaYi. Aztán, ahogy a legtöbb beállt, megállt, leállt, a modern piaci versennyel lépést tartani képtelen állami teavállalat esetében történt, a Dadugang is magánkézbe került: 2005-től a Xishuangbanna Ősi Teahegy Teagyár névre hallgat. A Long Yuan Hao, az akkora széles körben ismertté és keresetté vált márkanév azonban megmaradt, de a 2005-ös váltás után nem sokat kellett várni az áttörésre sem. A Long Yuan Hao tarolt a 2006-os Makaói Tea Kiállításon. Két arany- és egy ezüstérem a sheng puerh kategóriában. 

   2006-ban még volt értelme nagyüzemi keretek között igazi, minőségi zöld puerh teát gyártani. 2015-ben a puerh piac őrült robbanása után pár évvel ez már szinte lehetetlen. Vagyis lehetséges, de nem sokan képesek 400-500 dollárt kifizetni egy 400gr-os friss tealepényért és ez nem túlzás. Ma, 2015-ben vannak olyan idei puerh teák amelyekért 800 dollárt is elkérnek lepényenként. 10 éve ez egyszerűen elképzelhetetlen volt. Mi változott? A tea, a tartalom biztosan nem. A 200-300 éves teafák nem lettek hirtelen sokkal idősebbek és nem adnak más teát mint tíz éve. Az ember változott, egészen pontosan a mindent magával rántó őrült piaci verseny elérte a puerh tea világát is. Az a tea, aminek 2008-as kiadása 40 dollár volt, 2015-ben kiadva 450 dollárba kerül. 
   De térjünk vissza 2006-hoz. Akkortájt még nem a Douji és a Chen Seng Hao jelentette a zöld puerh tea (hétköznapi halandó számára manapság elérhetetlen) etalonját. Utóbbi még nem is létezett, előbbi is alig pár éve, amikor a Menghai és a Xiaguan mellett a Long Yuan Hao volt az egyik legkeresettebb tea. Ebből az időből mutatok be egy lassan tízéves, díjnyertes teát:

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

   A Makaói Tea Kiállítás aranyérmese teatégla kategóriában: a Long Yuan Hao Banna Impressziók teája. 2006 első tavaszi szedés, novemberben préselve. (Banna természetesen Xishuangbanna Autonóm Tartományt, a puerh tea elsődleges termőhelyét jelenti.)
   Ez itt nem afféle hétköznapi teatúristáknak való limonádé. Ez itt már a tea király cha wang 茶王 kategória. Összetett, sűrű, mély illat- és ízvilág, ami hasonlatokkal nehezen körbeírható.
   Ritkán használom ezt a kifejezést, mert el van használódva, de ez itt akkor is egy komoly tea. Komoly teaivók komoly teája. A szájat kitöltő íze és azonnal jelentkező, végtelen hosszú utóíze szinte összeér. Az elmúlt tíz év kétségkívül szép nyomot hagyott rajta: letisztult, kifinomult, nemes ajándék a teaőserdőből. 

Értő teázók kannájába ajánlom. 

-------------------------------------------------------------

Elkészíthető Kung Fu Cha teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is. Utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-100 °C-os víz, 1-1.5 perc után lehet szűrni, majd még 3-4-szer ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

 Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 128
Heti: 121
Havi: 4 718
Össz.: 330 194

Látogatottság növelés
Oldal: Long Yuan Hao 2006 Banna Impressziók prémium zöld puerh tea
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »