"TEA U.T." Hobby Teás weblap

Világok teái, teák világa. Zöld tea, fehér tea, sárga tea, wulong / oolong tea, vörös tea, heicha "élő" fekete tea, puerh tea. Itt mindent megtalál, ami Tea.

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha

   Íme a legjobb Xiaguan tuocha. Sőt! Nyugodtan mondhatjuk, hogy a legjobb tuocha. Hiszen a tuocha-t (fészek formára préselt tea) a Xiaguan Teagyár találta ki. Azóta is tartják magukat a legmagasabb szinthez, a Xiaguan tuocha-k minősége megközelíthetetlen más gyárak számára. Ha tuocha akkor Xiaguan.

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha

   És miért ez a legjobb tuo-juk? Nem csupán azért, mert az ára évről évre töretlenül emelkedik. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy végigkóstoltam a 2005-től kiadott összes Nan Zhao tuocha-t és mind közül a 2010-es évjárat a legjobb. A 2008-as szorosan követi, de a 2010-es mégis több, mert kiegyensúlyozottabb, kiforrottabb. Az erős, kellemesen kesernyés ízek mellett (amelyek a Nan Zhao tuo-k legfontosabb ismérvei) a 2010-esben megtalálhatóak a sűrű, gyümölcsös jegyek is. Az öntet illata! Hmm! Pompás utóíze pedig, egyre édesülve, hosszan zeng a szánkban.

Egyszerűen kikezdhetetlen, hibátlan darab.

   Ezt a teát minden zöld puerh ivónak meg kell kóstolnia, illetve rendszeresen innia kellene. Ez a sheng puerh tea egyik modern sarokköve. Ide mindig vissza lehet (kell is!) térni és innen mindig el lehet indulni. 

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha

   Színeváltó NanZhao logó, kaparós "sorsjegy" a zárjegyen, ami persze nem játék, hanem az eredetiség egyik fontos őre. Mondanom sem kell, hogy FT tea. Fei Tai. Egy 2004 óta létező tajvani teavállalat, amely saját megrendelésre készíttett blendeket a Xiaguan teagyár által, méghozzá a legmagasabb minőségű teákból, amelyet aztán hazavisznek Tajvanra, jól megérlelnek, aztán elégedetten iszogatják. 2008 volt az első év, amikor egyéb kereskedelmi forgalomba is kikerültek az FT teák, gyorsan le is csaptak rájuk.

   Az elmúlt öt év, amelyet a természetesen párás Guangdong-ban töltött, gyönyörű nyomott hagyott az általam bemuatott, első köteges Nan Zhao tuocha-kon. Miért fontos kiemelni, hogy első köteges? Azért, mert nem mindegy! A Menghai Teagyár számozza a kötegeit (701, 702, 703... 710, stb). Az első mindig a legjobb, mert abba kerül a legmagasabb minőségű alapanyag. A Xiaguan tuocha-kra nem kerül köteg jelzés, csupán a kiadás dátuma, jelen esetben 2010.01.18. (vagy lehet számozzák, csak én nem találtam még meg...) Abban az évben ez volt az első kiadás, amit aztán továbbiak követtek. A minőség mellett az árat is nagyban befolyásoló, nagyon fontos tényezőről van szó, amit érdemes szem előtt tartani. Ha tehát bármilyen Xiaguan tuocha-t vásárolnak, mindig nézzék meg melyik hónapban adták ki. Minél korábban, annál jobb!

   Ez itt tehát a legjobb Xiaguan tuocha, méghozzá a legjobb évjáratból!

   A tea elkészítéséhez leginkább (sőt ez esetben szinte kizárólag...) a Gong Fu Cha-t azaz kung fu teaszertartást javasoljuk, de természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is elkészíthető. Ez utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-2 perc után lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, kitart egész napra...

A teáról további, jobb minőségű fotókat IDE KATTINTVA talál!

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha


Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha

Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuochaWeblap látogatottság számláló:

Mai: 140
Tegnapi: 128
Heti: 140
Havi: 4 737
Össz.: 330 213

Látogatottság növelés
Oldal: Xiaguan 2010 Nan Zhao - A legjobb zöld puerh tuocha
"TEA U.T." Hobby Teás weblap - © 2008 - 2019 - teaut.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: guanyin milyen tea? - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »